Energietransitie

De Loods heeft alle disciplines in huis om opdrachtgevers in elke fase van het ontwikkel/bouwproces te ondersteunen. Vanuit die brede inzetbaarheid kunnen we hen op alle vlakken van advies voorzien. Op strategisch, tactisch en operationeel niveau. En omdat we geen adviesbureau sec zijn, maar ook op uitvoerend niveau actief, is onze advisering altijd concreet en pragmatisch, gebouwd op de beproefde praktijk. Zo ook daar waar het energietransitie betreft.

Door middel van de EPC berekening rekenen we uit hoe een woning Energieneutraal, BENG (Bijna-Energie-Neutraal-Gebouw) of NOM (Nul-Op-De-Meter) gemaakt kan worden.
De CO2-uitstoot, energiebesparing en opgewekte energie van de verschillende varianten wordt weergegeven. Zo kunnen we bijvoorbeeld een vergelijking maken met nieuwbouwprojecten of sloop-nieuwbouw.

De Loods is een EPA-gecertificeerd bureau. Wij kennen labels toe aan nieuwe en bestaande gebouwen en voorzien eigenaren en gebruikers van advies op maat. Ook berekeningen van mogelijke kostenbesparingen voor gebruikers en consequenties voor het puntensysteem van het woningwaarderingsstelsel (wws) maken standaard deel uit van onze EPA-systematiek.

Andere specialismen