Raadhuys | Eersel

Het karakteristieke pand aan de historische Markt in Eersel is in 1956 gebouwd als gemeentehuis. Het heeft lang leeg gestaan. Het water liep door het dak naar binnen en kozijnen rotten weg. Voor de Eerselnaren een doorn in het oog en een smet op de mooie Markt.

Het gebouw, een beschermd dorpsgezicht, heeft een monumentale, karakteristieke uitstraling met hoge raampartijen, een schilddak en het bordes (roepstoel) met het oude wapen van Eersel aan de voorzijde. De sierlijke klokkentoren met het carillon is letterlijk de highlight van het gebouw. Ook aan de binnenzijde is de grandeur van vroeger nog goed voelbaar in de hoge ramen, de hoge plafonds, het silhouet van de boogramen en de pilaren in de entreehal.

Er zijn 6 ruime senioren appartementen. In de voormalige binnenhof is de lift en het trappenhuis aangebracht. Deze is bereikbaar via de bestaande voordeur. De bewoners beschikken over 2 eigen buitenruimtes én aan de achterzijde over een grote gemeenschappelijke tuin met aansluitend de parkeerplaatsen. De terrassen aan de achterzijde zijn circa 30 m2 groot. Alle toegevoegde ruimten zijn vormgegeven in zink. De bestaande gevelopeningen zijn niet gewijzigd.

Bovendien is de locatie aan de gezellige Markt erg aantrekkelijk: de sfeervolle terrassen, restaurants en winkels, de kiosk en de grote bomen.