Marijn Wittevrongel

“In mijn studietijd stond De Loods bekend als een heel degelijk en uiterst kundig bouwbureau, waar vrij standaard architectuur vandaan kwam. Moet je eens zien wat ze nu maken! Subtiel vormgegeven projecten met een passende relatie in hun omgeving. Ingetogen waar dat hoort, zoals bij woningbouwprojecten en meer uitgesproken waar dat op zijn plaats is. Als een gebouw wat meer aandacht kan verdragen – een bibliotheek, een theater, een gemeentehuis of mfa – dan mag je gerust uitpakken met je ontwerp. Dat zie je terug in de verschillende Multifunctionele Accommodaties (MFA)”

“Ik kan mij goed vinden in het boek van Willem Koerse, “Architectuur is niet interessant”, waarin hij in gesprek gaat met Bob van Reeth en onder andere het gebouw als dienstbaar voor de samenleving wordt aangeduid, door zijn programma van eisen en gebruikers, zijn bezetting in en aan de openbare ruimte.”

“Architectuur is voor mij altijd een zoektocht. Elke opdrachtgever, omgeving en tijdsgeest is weer uniek. Hoe heeft de locatie zich in de tijd ontwikkeld? Een goed ontwerp haakt daarop aan. Niet door het verleden te kopiëren, maar door er op een weloverwogen hedendaagse manier aan te refereren. Voortbordurend op de eigen structuur en de collectieve herinneringen van de plek.”

Alle medewerkers